"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2011.09.03. - Savaria Kingston Town (6/3. rész)

A harmadik nap a harc jegyében telt. Úgy döntöttünk, hogy az esti fáklyás felvonulás előtt, egy délutánnyi harcosrómaigladiátorosvarázslóstrükkös műsort nézünk meg. Meglepően élethűre sikerült a dolog, egy-két harcosnak az arcán sikerült is sebet ejteniük, szóval tényleg komolyan gondolják. Voltak olaszok, románok, és persze magyarok is egyaránt, de azt kicsit nehezteltem, hogy ha már magyar esemény, miért kell mindent elmondani még németül is...értem én, hogy közel az Osztrák határ meg minden, na de azért így kicsit hosszú...na mindegy. A lényeg, hogy ténylegesen jó volt, élveztem, leszámítva a 38°-ot, az azért kicsit húzos volt, nem irigyeltem a színészeket. 

Viszont jött a rossz hír. Estére várható volt egy nagyobb vihar, így a fáklyás felvonulást másnap délelőtt 10-re tették. Nem volt kecmec, menni kellett, mert feltámadt a szél és jöttek a felhők. Ekkor jött a heringparti, vagyis mindenki elkezdett hazamenni. Na most képzeljünk el több ezer embert, amint szűk utcákon, és az árusok közt próbál előrébb jutni...ami viszont megjegyezendő, és nagybetűvel kiemelendő, hogy még így is nyugodt maradt a tömeg, és nem volt balhé. Nagy pluszpont Szombathelynek és az odalátogatóknak.

Ezután megpróbáltunk valami programot kitalálni, amíg nem jön a vihar, de ez sem jött be, mert még jobban feltámadt a szél, és már a felhők is elég morcosak voltak. Így hát irány haza, és vártunk...és vártunk...és vártunk. A vihar keringett, mint gólyafos a levegőben, szóval lőttek az esti programunknak. Sebaj, fő az optimizmus, majd másnap világosban fáklyás felvonulás....
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése