"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2012.08.06. - 500km és egy Tapolca

Nos, hadd kezdjem azzal, hogy ez családi nyaralás volt, nem fotótúra, így nem is tudtam annyi időt fordítani a drága hobbimra, ettől függetlenül született pár megtekintésre ildomos kép. De nem fogok sírni, ahogy több helyen olvastam azt a mondatot, hogy "csak egy pillanatom volt elkapni", mert ez egy BAROMSÁG. Azt üzenem minden fényképezésre hajlamos emberkének, hogy ha ezt kiejti a száján, akkor menjen inkább videózni, ott van lehetőség újravenni, ez fényképezés!
Na, most, hogy ezt tisztáztuk és le lettem 'nagyképűzve', elkezdeném a beszámolót... (Folytatáshoz kattints!)


Szóval, ahogy említettem családi nyaralás. A terv az nagyjából annyiból állt, hogy pénteken elindulunk, komppal át a Balaton kék vízén, majd irány Tapolca, másnap pedig Művészetek Völgye 2012.
A szállásról képeket nem publikálnék, mert nincs, de ha azt mondom, hogy ha tehetném, minden probléma nélkül laknék ott, az elég meggyőző szerintem. Ráadásul az út túloldalán lévő Katolikus temető sem egy elvetendő szempont, hisz nincs ki feljelentsen csendzavarásért...jobb esetben. Napi fáradtságunkat kiválóan kitudtuk pihenni egy olimpiai megnyitó, és pár kényelmes ágy mellett.


Másnap délelőtt egyből Kapolcsra mentünk. Na most, ez lenne a Művészetek Völgye helyszíne, DE! Első gondolata az embernek, egy rendezvényről az az, hogy van egy konkrét helyszín, esetleg egy placc, sok árussal, kereskedőkkel, stb. De nem itt! Itt az egész falu, egy merő rendezvény. Ez nem vicc, minden ház, minden kert, minden kis szabad terület...magyarán az egész falu, egy kézműves rendezvény, ahol bármerre nézel, valami egyedi, valami érdekes biztos van. Először arcon csap a "Hova is menjünk először?", majd ha használod a józan paraszti eszed, akkor elkezded a falu elejéről, avagy végéről. Amolyan furcsa családias hangulata van az egésznek, egyszerűen minden árus olyan mintha régről ismernéd. Ezzel valami olyasmit akarok kinyögni, hogy rendkívül barátságosak, és bármit elmagyaráznak, amit kérdezel.


Kedves anyukák, ha olvassák eme blogot, akkor biztosan felteszik a kérdést, hogy mibe is kerül ez? Nos, helyi (esetleg a megyéből) termékek vannak többségében, ami jó. Full magyar, így is mondhatnánk, ami manapság ritka. Ezt viszont nem árt megfizetni. Konkrét árakat nem szeretnék mondani, mert bunkóság és törvénytelen lenne, de én azt mondom, hogy 5-ször jobb minőséget kapunk, és azt lefogadhatjuk, hogy máshol nem találunk ilyeneket.


Ha  még nem unták meg az olvasást, akkor még szívesen mesélek egy két érdekességet a képek mellé. Elsőként a lentebb majd megtalálható, Sümegi Várról beszélnék. Nem húznám hosszúra, hisz látnivaló, nem mesélni, de azt hadd mondjam el, hogy Mo. szerintem egyik legnormálisabban felújított, foglalkoztatott vára. A belépő tény, hogy nem túl családbarát, de garantálom, hogy 2 óra alatt nem végeznek, még ha sietnek is. (Jelenleg a vár felújítás alatt van, de ettől függetlenül rengeteg a látni, és kipróbálni való)
MEGJEGYZÉS: Autósok és motorosok figyelem! Tapolca és Sümeg közötti 84-es fő út, az egyik legjobb kocsikázásra és motorozásra termett út, Magyarországon. Gyönyörű kanyarok, kiváló útminőség, naplemente...mi kell még? Ja, és kicsit lehet tempósabban is menni, de mindenki saját felelősségre, és ésszel! Vigyázzunk azért a másikra. ;)

Este Tapolca belvárosát lestük meg, amit külön kértem, hogy végre legyen róla pár képem. Ezek lentebb megtalálhatóak, nem húznám evvel sem az időt, szerintem gyönyörű, és pont.

Harmadnap, azaz hazafele úton a kompátkelés után, még megálltunk egy kis hadi történetre. Nos ez sem olcsó, de lehet utazni tankkal/nyolckerekűvel, testközelben láthatunk olyan orosz és magyar haditechnikai dolgokat, amiket azért nem mindennap hajt az ember. Szerencsére ott volt velem jó apukám, akit anno besoroztattak a kötelező katonaságba, így volt szerencsém kicsit megérteni is a dolgokat. Egy kis megjegyzés ehhez, hogy a tankról és egyéb harci jármű szűkös helyéről alkotott képünket szorozzuk meg 5-el, és nagyjából megkapjuk a valóság felét!...
Ezt a programot inkább gyerkőcöknek és apukáiknak ajánlanám, ők biztos élveznék. Egyébként állandó a kiállítás, Szántód felé megtalálható.

Nos, nagyjából ennyi lenne, a többi helyekről, úgy mint Tihany, Balatonfüred, Siófok, és ahol még jártunk nem mesélnék, hisz én sem mondhatok el mindent, valamit azért látni is kell. Remélem tartalmas beszámoló volt, és sikerült egy kis kedvet csinálnom. Aki pedig nem olvasta el idáig az így járt, új kor gyermeke. Na, jó képnézegetést...Béke!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése