"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2013.08.03. - Továris Kecskemét

  Ha Kecskemét, akkor Repülőnap. Katonai idő szerint 8.00-kor kelés, gyors öltözés és csomagolás, majd indulás. Kellemesnek mondható utazás, a magyar utak szépsége, és közel 1-1,5 óra alatt le is értünk Kecskemétre. Vagyis csak a központba, ugyanis onnantól öreganyám is gyorsabban megy...hátrafele. 5km-t durván 1 óra alatt tettünk meg, az még csigaléptékben is nagyon szerény. Nos, ezen akadály leküzdése után katona urak irányították az autókat egy szántásba, ahol parkolni lehetett, onnantól buszok vittek mindenkit a reptérre.Buszok relatíve sűrűn forogtak, az öreg Ikarusok életükbe nem pörögtek ennyire mint most, és büszkén utasították maguk mögé a vadizsír' Volvokat. Szállítható személyek számára nem térnék ki, az a lényeg, hogy hamar odaértünk, majd 10-15 perccel gyaloglás a tömeggel, és egy-két sörrel beljebb már bent is vagyunk.
  12.30. Elsőként a temérdek mennyiségű ember, a kerozin szag fogad, gyors víz keresés. Lajtos kocsiknál min. 20-30 ember, sebaj, kivárjuk. Program füzet elő, körülnézés, víz vételezése megtörtént, indulás. 14 óra környékén Besenyei Doktor mutatja elképesztő mutatványai a Red Bull gépével, majd ezután következnek szépen sorban a nemzetek. Olaszok, Törökök, stb-stb, és persze a jó öreg Orosz kommándánték. Mérhetetlen ügyességgel hajtják végre a szemet is fárasztó gyakorlatokat, még a fényképezőgépem sem képes követni ezt a csavargást-forgást.
16 óra környékén próbálnánk vételezni vizet, katona urak közlik elfogyott, majd jön a lajtos kocsi. Büfében csak fél litereset lehet venni, nem kevés 500 forintos horror áron... valaki nagyon jól járt.
  Úgy döntöttem körbenézek, elég a sok repcsiből, kell egy kis "más" is. Ahogy jártam körbe, és teszem azt levenném a repülőket a képből, akkor inkább egy fesztiválhoz hasonlítanám a hangulatot. Félmeztelen fiatalok, bikinis hölgyek, vízben ugrándozó gyerekek... Rengeteg motoros is tiszteletét tette ezen a jeles napon.
  18.00. Esteledig, végre kúszik lejjebb a nap, az orosz betyárok épp mutatványoznak, van vizünk, az agyunk viszont sajnos felforrt, ahogy pár ezer társunké is. Keleti rokonaink bemutatója cseppet sem látványos, mint inkább hangos volt, ellenben sugárzott végig a tekintély. Az olasz és török bemutatóhoz képest ég és föld, azok ugyanis majdhogynem egymást próbálták überelni, eszméletlen csavarokkal és pörgésekkel.
  ~19.30. Egy pilóta eltűnt, úgy néz ki vége a programnak, a több ezer ember elindul kifelé, mi még várunk, hátha oszlik... hát nem. A 60 ezer ember egyszerre indult meg, mint valami összefogási menet a parlament elé. Haladni kell a tömeggel, máskülönben letarolnak. 10-15 perc vissza gyaloglás után fogad a kép... Rendőrök szabályozzák a tömeget, a buszok már kevésbé pörgősek mint reggel. Nagyjából 5 busz fordult, 20-25 percenként. Mint kiderült, a buszosok nagyjából reggel óta dolgoztak egyhuzamban, túlórapénzük meglesz, viszont öregedtek pár évvel saját bevallásuk szerint.
  23.45. Itthon.

  Összegezve, nagyon jó nap volt, rengeteg látnivaló, a fesztiválhangulat, a temérdek repülő ritkaság, és a mutatványok... megérte a nem olcsó, 3500 Forintos jegyárat, de legközelebb mindenképp akkora italkészlettel és napernyővel kell készülni, hogy nem főjön meg az ember agyvize estére.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése