"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2013.09.28. - Melinda & Gábor (WERK)

Agyaltam rajta, hogy odategyem azt a szócskát, hogy WERK, de végül is miért ne? El is mondom miért.... Kornél barátom volt olyan rendes, és megkérdezte a párt, hogy mi lenne ha végül is két fotós lenne az lagzin, boldog kezdő volnék, miért ne próbálhatnám ki. Melinda és Gábor természetesen beleegyeztek, így kezdődhetett a móka.
Pénteken aggasztó időjárásunk volt, főleg, hogy én csütörtökön még táppénzen voltam, így nem tudtuk mi lesz ebből az akcióból. Végül az idő szép lett, sikerült a mai gyógyszeripar csodáival helyreráznom magam, így teljes erővel vetettük bele magunkat, hajnali fél hétkor a fotózás örömeibe.
Első állomás Kakasd, hét órakor már lent szobroztunk, és kezdtük is a kattintgatást. Menyasszonyunk készülődése volt a fő téma, sminkkel, smink nélkül, ruhában, ruha nélk... ja úgy nem, az meg lett tiltva. Nos, tehát mikor Melinda elkészült, megjött Gábor is, majd irány Kakasd "fő" tere, a székelykapukkal tűzdelt faluház. Hálás téma, jó helyszín, Kornél könnyedén, mint ha csak évszázadok óta így csinálná, állítja be a párt és dirigál, hogy ki mit merre. Én, mint segéd, csak néha szellemként megbújva lövöldözöm, több kevesebb sikerrel. Ez így ment a következő helyszíneken is, a a Béla király téren, és a Levél tárnál is, majd irány átöltözni, GO Tolna. 
Tolnán egy hidegtálas ebéd fogadta a vendégsereget, így várakoztunk a vonulásra. Az is volt, bizony, nem is kicsi, szóval nem kis rohanás volt, amíg sikeresen lekaptunk mindenkit. Kornél közben magyaráz, tanít, figyelme nem lankad, rohanás a templomhoz, hogy elsőként tudjunk felvételt készíteni a beérkező autókról. Szertartás előtt sajnos gépem azt mondta lemerül, így ott elég szerény mennyiségű kép sikeredett, FŐ fotósunk viszont lövöldözik tovább töretlenül.
Művészetek háza előtt, a polgári szertartás után hosszas gratulációk és örömkönnyek után irány mulatni, irány a Főiskola aulája. Hatalmas násznépnek, hatalmas hely dukál, nem is csalódunk, gyönyörűen feldíszített székek, asztalok. Gépem még mindig lemerült állapotban, így kénytelen vagyok Kornéltól elkérni a másodgépét, de nem bánta meg. Így több helyszínen, megszokott minőségben tudtunk képeket produkálni, ez a felállás valószínűleg majd a jövőben is így lesz.
Mulat a násznép, fogynak az italok, fogynak a pörik-sültek, de kalóriák is, a Vőfély szerint nagyon szép számban táncolnak az Urak-hölgyek, így büszke volt a társaságra. Szám szerint Ő 266 főről tudott, aki jelen volt a lagzin, sajnos ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, elég annyi, hogy a 2424 kép, és a közel 20 óra fotózás megtette a hatását...
Napi tanulság: érdemes két géppel, és a két aksin kívül még ugyanennyivel készülni legalább, hogy ténylegesen ne égjünk be a násznép előtt.
Összegzés: Egy nagyon jó hangulatú, nagyon jól koordinált lakodalomban volt részünk, ahol rengeteget tanultam (Köszönet Juhász Kornélnak!),  és közben jól is éreztem magam... ami azért nem mindegy.Ja igen, WERK. Nos, mivel nem sok képet készítettem, illetve ez így nem teljesen igaz, nem a saját a gépemre, így azokkal még várni kell, ezek Kornél tulajdonában vannak, viszont addig is szolgálhatok pár ízelítővel, amiket jómagam készítettem...