"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2014.01.01. - BUD!

Nehéz ekkora káoszban meglátni a rendszert, pedig nagyon is az!...

A történet úgy kezdődött, hogy személyes ügyben utaztunk fel Pestre, a repülőtérre. Első alkalommal már láttam, hogy elképesztő nyüzsgés, precizitás és tömeg van jelen a Liszt Ferenc Repülőtéren, amit nem is gondolnánk. Már csak azért sem, mert olyan ember ki nem nagyon ért hozzá vagy még nem volt ott, kapásból rávágja, hogy "Cöh, csak két terminálunk van, mi az? Sőt már Malév sincs, hagyjuk már...". Pedig nem kellene lebecsülni, hisz a két terminál 28 000 négyzetméteres alapterülete, és hogy évente még Magyarország lakosságánál is, azaz több mint 10,5 millió utas fordul meg itt, eléggé ledöbbentő (legalábbis számomra az).

A reptéren dolgozó 1200 fős személyzet mérnöki precizitással csinálja, teszi a dolgát. Bár mi ezt nem látjuk, mert többnyire ezek vagy a kifutó részen, vagy a háttérben működnek, tehát mi csak szépen mosolygó hölgyeket-urakat kapunk a becsekkolásnál. Nincs is ezzel gond, bár nem én repültem, de úgy láttam, hogy nem könnyű eset a magyar, hiába a szabályzat, ők megpróbálják a lehetetlent is. Ez némely esetben dicséretes, itt inkább picit elszomorító.

No de, térjünk vissza képekhez. Mielött elindultunk, körbenéztünk a Zzinternet hatalmas bugyrában, hogy miként lehetne repülőgépeket közelebbről is szemügyre venni, lefotózni. Találtunk is nagyon jó oldalakat, ahol térképekkel írták le, hogy melyik az az igazán jó hely, ahova érdemes elkalandozni. Próbaképp elnéztünk az egyikre, viszont kevés idő híján csak egy gépet sikerült lekapnom. De persze, ide még visszajövünk, nem lesz ebből probléma... :)
Emellett sikerült pár képet készítenem a reptéri kilátóban is. Nos, azt tudni kell erről a kilátóról, hogy nagyon szép, nagyon jó, viszont egy hatalmas problémája van... hogy egy közel fél méter magas beton-, és egy 2-3 méteres üvegfal veszi körül, biztos ami biztos alapon. Sajnos ezt az üveget istenért nem takarítják, illetve nekem sem sikerült, ugyanis kívül volt többnyire koszos. Nem kis fejtőrést okozott, de azért nagyjából látszik a lényeg, a mozgás és a precizitás.
Összefoglalva, szép a mi repterünk, szó se róla bár tény, hogy sajnálja az ember, hogy nem láthat magyar felségjelzésű gépet. Mindenesetre egy elég futurisztikus, tényleg kulturált hely, ahova bárki, bármikor ellátogathat és bármikor körülnézhet, amit én személyesen is ajánlok!