"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2014.01.11. - "SOPIANAE, A BÜSZKE TIGRIS..."

 " Mindennek tetejében van tornyunk, de nem egy Eiffel, ha nem vágod még, hát a karosszékedből most kelj fel! "
   Nem véletlen, hogy a cím és a bevezető is egy Punnany Massif idézet, ugyanis ezt a számot mindenképp meghallgatnám, már csak azért is mert szinte mindent elárul Pécsről, az öreg Sopianae-ről. Tessék ide kattintani:
https://www.youtube.com/watch?v=Qroykq7xuWg

Nos, ha el is kezdtétek hallgatni a muzsikát, nyugodtan lehet olvasgatni közben. A történet annyi, hogy lementünk Pécsre, egy kicsit kikapcsolódni. Nektek itt legyen elég ennyi... :)

No de, főbb állomások... Pécsi Tv-torony, belváros, Niké-szobor és stb. Pécs hatalmas, kevésnek bizonyult egy délután a barangolására, pláne ha felettébb szép képeket szeretnénk alkotni. Nekünk speciel nagyon szép naplementénk volt, igaz baromi szeles is. A maga 197 méterével a Misina csúcsán álló Tv-torony igen zord időjárásnak ad otthont, de persze... valamit-valamiért...
 


Meg kell állapítsam viszont, hogy mivel tájékozódás szempontjából nálam még egy egyszerű kő is mérföldekkel jobb, így felettébb zavaró volt az a tény, hogy miért akkor van már csak kitáblázva a TV-torony felé vezető út, mikor már rajta vagy??? Nonszensz.

Következő fotózandó helyszínként, mivel a TV-torony csak 18-ig volt nyitva, a Niké-szobrot választottuk. Még világosban nem gondoltam volna, hogy ez este ezerszer szebb lesz. Gyönyörű szép volt a kilátás, a város felett elterülő enyhe pára látványa és miniatűr kocsik fényének halvány csillogása. Mit sem törődve a több méter magas, ellenben kimondottan keskeny betonkiállóval, rögtön ráléptünk és kimentünk a szélére, muszáj volt belogó ágak és egyéb zavaró tényezők nélkül panorámát csodálni/fényképezni. Ha nem lett volna ilyen hideg, akár még órákig elnéztem volna... természetesen egy sör sem ártott volna, vagy egy forró csoki...vagy mindkettő. Sebaj, legközelebb.

Belvárosról nem tudok sokat írni, képet nem készítettem... mert nem volt értelme. A fő téren álló Gázi Kászim pasa dzsámiját épp restaurálják, így kivilágítás nuku, fő téren épphogy lézengtek. Színház környékén volt némi élet, de a bárok...ah, nagyon jók. Na, de ha egyszer nem én leszek a sofőr....muhhaha!
Pár szóval összegezve, Pécs hozta a színvonalat, sőt többet is. Mozi, Árkád, Tv-torony, Fő tér, szép idő, jó kaja... minden ami kell egy kellemes délutánhoz. Köszi Pécs, visszatérünk!