"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2014.02.21. - SLAMZEDÉK


Mikor odajönnek hozzám és megkérdezik tőlem, hogy miért pont Szekszárdot fotózom, hogyan tudom ezt a kis lebújt ilyen széppé vagy akár érdekessé tenni, a válaszom egyszerű... Mert itt élek!

Ezen felfogással többnyire eddig azt hittem egyedül maradtam, de ez a pár srác, akikkel együtt forgattunk-fotóztunk egy esős pénteki napon bebizonyították, hogy még van remény.

Történt egyszer, hogy Barta Szabolcs Úr megkeresett az ügyben, hogy lesz egy forgatásuk, promo jelleggel, melyen a Slam Poetry-t hirdetik majd, illetve megmutatják, hogy mire képes a szekszárdi banda. Megvallom az őszintét, nem vágtam' első körben, hogy miről is van szó, mi is az a "Slam", hiába nézegettem videókat itt-ott, annyira nem fogott meg. Nos, bár ez most sablonosan fog hangzani, a forgatáson hallgatva, figyelve a szövegeket... kellemesen csalódtam!

Mi is ez valójában? "Slam Poetry? Wtf?" 
Szerény véleményem szerint úgy lehetne megfogalmazni, hogy modern költészet. Na ne úgy képzeljük el, hogy félmeztelen huszonévesek fejen állva kántálnak Ady verseket virággal a hónuk alatt, neem... inkább amolyan Petőfi jelleggű a történet, csak épp a 21. század látásmódját beépítve. Srácok, akik megmondják a frankót, cenzúra és egyéb sallangok nélkül. Nincsenek irodalom tanárok, nincsenek uncsi világképek, bálvány imádatok, csak az amit Ők látnak, amit éreznek, amit hallanak és átélnek... Mindez spontán versbe foglalva. Nincs is ennél jobb.

Forgatásunk napján szakadatlanul szemerkélt az eső, no de sebaj, kedvünket ne szegje, nyomassuk. Srácok hangulatát amúgy sem lehetett volna megtörni, városban kisebb fajta hordára hasonlítottunk, de legalább mentek a szórólapok, hirdették az igét. Téma ugye Szekszárd, és a szekszárdi "slammerek", ahogy ők fogalmaznak. Látásmódjuk páratlan, kételkedtem abban, hogy találok még velem egykorú embert ezen a földön, kik nem csak telefonjukat nyomkodva, utcán zenét hallgatva, minden hétvégén kukát borogatva tengetik napjaikat, és tesznek valami értelmeset is az emberiségért, magukért... Nagy pacsi! Forgatási helyszínéül szolgáltak a Papa Borozója, Mango Étterem és Koktélbár, Belvárosi Kávézó, a Szász Söröző és természetesen a Béla király tér, Garay tér környéke. Szekszárd szíve, java...

Videót a Rebels Studio forgatta (Németh Kornél, Gorzsás Dani páros), felszerelésük kimagasló mennyisége nem véletlen volt, minél profibbra próbálták alkotni a videót, ami érthető is. Jut eszembe videó.. ha már itt tartunk, a kicsivel több mint 10 percesre sikerült alkotás maradandóan lett, és igazán jót alakítanak a srácok! Jól be is biggyesztem ide a bejegyzés végére, és rövid összegzés után zárom mondandómat is:

Bár az idő nem feltétlen videózásra/fotózásra volt alkalmas, de így legalább hangulata volt az egésznek, és ne is legyen már könnyű, igaz?.. 110%-os teljesítmény volt a srácoktól, baromi jól és gyorsan telt a nap, hibátlan hangulattal, folytassátok Urak-Hölgyek, nem abbahagyni. 
Hatalmas köszönet a meghívásért, legközelebb is nyomatjuk!
...


... 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése