"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2014.04.01. - KERESZ-TÉNYEKKépzeljünk csak el egy esti híradót. Oké, megvan? Színesben? Szuper. Nos, képzeljük tovább, hogy Pachmann Péter, vagy Azurák Csaba épp egy hírt olvas fel, de nem akárhogy... versben! Némi zenei aláfestés is elfér (no nem Mozart), na de képzeljük csak el így az esti Tények híradót, hogy mennyivel komolyabb lenne.. ugye? Valami ilyesmi produktumot láthattunk az AliscaSlam csapatától is ezen a igazán verőfényes keddi délutánon...

Ahogy azt a dátum is mutatja, Április 1, Bolondok Napja van. Ez alkalomból került megrendezésre a Béla király téren ez a kis összejövetel, melyre minden olyan embert-egyént várt a team, akik nem csak hogy verselni, "slammelni" szerettek volna, hanem megtekinteni azt. Jöttek is népek, meg nem is, de így legalább családias-kis körben történt az előadást. Személy szerint baromira tetszett, jópofa volt, laikusként engem meggyőzött, szívesen látnám máshol-más környezetben is. Kár, hogy nem készült erről is videó... ezt mondjuk sajnálom.


Viszont tegyünk egy kis kitérőt...
Ismét fel kell dobnom a dolgot, nem véletlen. Mi is az a Slam Poetry?
Hangzik el a kérdés több szájból, és jogosan. Hogy is lehetne ezt röviden megfogalmazni... A Slam Poetry egy modern költészet, de jóval szabadabb. Itt nem feltétlen kellenek rímek, nem kell megfeleljen ilyen-olyan szabályoknak... persze nem gond ha megfelel, mert ugye a fülnek is jobban esik ha elcsendül egy-egy rímecske. DE! Itt inkább arról szól, hogy 16-25 éves srácok, kik nem csak panelből-panelbe, Facebook-ot bújva tengetik életüket, megmondják a frankót ahogy azt kell. Hiszitek vagy sem, akadnak ilyen emberek is, akik szabadidejüket nem kímélve, verseket fogalmaznak meg, és nem csak holmi ömlengős szerelmetes bájakról, hanem azokról a dolgokról amiket mi csak legyintve tovább állunk, mondván úgy sem lesz jobb. 
Szerintem erről szól a Slam Poetry, se többről - se kevesebbről.

Ha esetleg így nem is fogott meg titeket a dolog, nem baj. De ha tehetitek, keressétek az ALISCASLAM csapatát Szekszárdon, illetve érdeklődjetek a Polip Ifjúsági Irodánál, hogy hol lehet megtekinteni Őket legközelebb. Nagyon ügyes srácok, viszont kell nekik a támogatás, hogy még véletlenül se hagyják abba, amit elkezdtek! Szóval hajrá!

...


 

 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése