"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2014.04.11. - MR A.J. EMLÉKÉRE


Műveltebbek, kevésbé műveltebbek, de azért magyar embernek illik tudni, hogy Április 11-e nem csak egy szimpla nap, ugyanis ez lenne József Attilánk születése napja. És ha már ilyen becses emberke napja ez, illik is némileg kitüntetni ezt a 24 órácskát, ami jelen esetben a már évek óta tartó Költészet napjának hívunk.
Ez alkalomból álltak össze az AliscaSlam-es srácok ismét, egy bitangpusztulatosan jó SlamPoetry-re, a Szekszárd városi könyvtárban.


Nagy beharangozást követően került sor az eseményre, melyre hál'istennek, jöttek új arcok is, akik szerintem elég jól megugrották a mércét. Volt aki idézett, de voltak kik saját költeménnyel indultak, nem kis remegéssel... pedig kár volt izgulni, jó volt az úgy.
Pontozásos verseny is volt, hogy ne legyen fenékig tejfel az élet. Persze jó értelemben, hisz így derül ki, hogy kinek kell fejlődni, ki bízta el magát, és ki az ki jócskán meglepődhet önmagán, hogy mekkora f@szagyerek.
Na most... a szabályokról, és az esemény menetéről két okból nem írok. Egy; mert nem vágom, kettő..csipke bokor vessző.
És, hogy őszinte legyek, előbbiben nem is nagyon óhajtok elmélyedni, ugyanis nekem elég az is, ha egy költemény átjön, értem amit érteni kell, számomra egyáltalán nem fontos az, hogy 5 perc 1 másodpercig tartott, vagy nem volt benne elég taktus. Ez maradjon a hozzáértőknek, íróknak.
Utóbbit, tehát hogy az eseményt magát nem részletezem... ennek az az oka, hogy TESSÉK ELJÖNNI A KÖVETKEZŐRE, mert élőben éljétek át azt, hogy ezek a srácok nem csak Ady-t szavalnak, hanem tényleg a saját véleményüket fejtik ki, nem kis átéléssel, háttértudással fűszerezve. Most őszintén? Mit is csinálunk otthon? Facebook, TV, Internet? Nem lenne jobb egy ital mellett, némi művelődést, némi poént hallgatni, esetleg utána muzsikát? Szerintem beáldozható lenne az az egy-két órácska fészbúktwitterviber...

És, hogy ne csak fellegekbe beszéljek, a következő esemény MÁJUS 2-án, az EST CAFE-ban esedékes. A belépés DÍJTALAN, a sör nem. Gyertek, nézelődjetek, hallgassátok, székek lesznek, még csak állnotok sem kell... ja, és lesznek jó csajok is, akit esetleg ez csábít be!...


Addig is, íme a költészet napi műremek, képes illusztráció formájában:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése