"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2014.06.07. - DÖTRI(Ó)


Tudjátok-e milyen az, mikor közel ezer pferdestärke szabadul el az orrod előtt, és nem csak a mérhetetlen benzin szag csapkodja arcod, hanem a gumidarabkák is?... Na, így néz ki egy normális Tököli drift- és gyorsulási rendezvény, nevén nevezve a Lóerők éjszakája!

Két (laikus autóbolondnak nevezhető) barátommal indultunk útnak, melyre egészen pontosan 5 napja csődítettem össze a társaságot. Hosszú, és fárasztó Budapestre utazás után már a parkolóban leesett az állunk. Nem véletlen, hisz már ott olyan mértékű nem hivatalos, tuning-oldtimer-amerikai autó kiállítás fogadott, hogy nehéz is lenne elmesélni. Mindez, egy szimpla civil parkolóban! Fényképeket egyszerűen azért nem publikálok, mert a nagy rácsodálkozásban el is felejtettem, hogy az oldalamon van... (Sorry)


Első körben a gyorsulásihoz fáradtunk, ott már vártak bennünket páran. A móka már sajnos javában zajlott, ugyanis késve érkeztünk, ellenben úgy érzem nem maradtunk le semmiről. Legalábbis a Honda tengerről semmiképp...
A gyorsulásról annyit, hogy ismételten bebizonyosodott, hogy nem a leghangosabb a leggyorsabb, és a legvagányabb a legügyesebb. Személy szerint a meglepetés verdákat nagyon tudtam díjazni, amikről világ életedben sem gondolnád, hogy alulról karistolja majd a 200-at a 405 méter végén... km/h-ban. A közönségnek abszolút fesztivál hangulata volt, fogyott a sör, a burger, meg a gyros?!, a lányok szépek voltak, a fiúk pedig hangosak, akár az olcsó Paragi kipufogó. A kamionosok valami írtóbrutál hülyék voltak, ezek mindenhova keresztbe mentek, még ha csak gyalog mentek, akkor is. Naplemente környékén csatlakoztunk be a Drift bajnokságba, ahol jócskán repkedtek a radiálok szanaszét, hisz a megberhelt BMW-ék, Mustang-ok és Nissan-ok nem kicsit pörgették el azokat a tököli reptér betonján. Imádni való műsort csaptak, gumit és motort nem kímélve mutatták be saját alkotásukat, versenygépüket, tudásukat.

Esti órákban még jobban kezdett parti 'feelingje' lenni az egész rendezvénynek, mert ahogy leszállt az éj, avval a lendülettel hangosodtak fel a hangszórók a kocsikban, és villantak fel a neonok mindenfele. Azért is mondom mindenfele, mert én még ennyi LED-et, neont, és egyéb világító eszközt autóra/-ba szerelve még nem láttam. Tehát képzeljünk el egy Halálos Iramban c. filmet? Oké? Na, akkor szorozzuk meg kettővel... És kb. akkor kapjuk meg a luxok számát, melyet az autók fénycsövei bocsájtottak ki.
Mindenesetre mindenki megtalálhatta a különlegességét, kénye-kedve szerint, lehetett vásárolni is akár helyből, vagy akár kérdezni a tunerektől.

Alapvetően ez egy korrekt rendezvény volt, ennyi programmal, kiállítással és lehetőséggel. Bár látszódott némi fejetlenség és szervezetlenség, de ettől függetlenül, nekem mint laikus bejött, és feltehetőleg nem utoljára látogattam el, a Tököli Reptér flaszterjára...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése