"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2014.07.12. - #BAJA


Ha Baja, akkor halászlé, és ha halászlé, akkor Bajai Halászléfőző Fesztivál! Ismét eljutottunk ide, ahova minden évben kötelező jelleggel készülünk. Idén is kitettek magukért a szervezők a programok kínálatában. Volt itt népszerű félmagyar énekes, mindenféle tánccsoportok és bitangpusztulatosan jó rock zenekar. De hogy is van ez?...


Utóbbi években nagyon rákattantunk a halászléfőzőre, hiszen olyan mértékű ember tömeget mozgat meg, és elég jó programokat tud biztosítani... szóval evidens, hogy ott vagyunk minden évben. Mondhatni, végre történik valami Szekszárd közelében is, nem kell száz kilométereket utazgatni. Röpke memoár az estéről:

Érkeztünk is nagy-nagy sebbel lobbal, fotó aparát a kézben, csinosabbnál-csinosabb hölgyek mindenhol, eszméletlen rövid ruhákban, ami hát khm... ééértitek. Haladunk a tömeggel, égett fa és halászlé illata a levegőben, a nap lemenőben, sör a kézben, irány a Petőfi-sziget. Át a Sugovicán, árusok és cigány asszonyok szegélyezik utunkat a kis szigeten, mindent elakarnak adni. Beljebb érve a megszokott elrendezés, nagy színpad, bor udvar, vurstlisok várják az arra tévedő több ezer embert.
A sokadik sör, és nem tudom hányadik "nyaktekerés az egyre kisebb szoknyák" után, már baromi nehéz egy férfinak ilyenkor!... Elkezdődik a Fish koncert, bevágtatunk a közepébe, majd a legelső sorban. Együtt a tömeggel, tombol a fiatalság, tombol a Fish, annál jobban nem tombolnak a szekusok. Repül a sör, megég a  karom egy kósza cigitől, de kit érdekel?... Fesztivál van, fogy a sör, mulatunk.

Pörögnek az események, baromi csinos kiszolgáló hölgytől vesszük az annál rosszabb hamburgert (húdetényleg nagyon rossz volt, sorry :/ ), majd miután betermeltük, indulunk tűzijáték leső helyet keresni. Közben leszállt az éj, megérkeztek kigombolt ingű fésű hajú verőlegények, és még több bombázó miniruhás csajok is. Kezdődik a DjFeszt, de mi inkább a tűzijátékkal törődünk. Elfoglaltuk kiszemelt helyünket a Sugó partján, fényképezőgép beállítva, a sör elfogyott... kezdődik a tűzijáték. 20 perc múlva, teljesen elégedetten, tapsolva áll fel a nép, nem mondják ki, de érezhető... végre jutott valamicske a tűzijátékra a pár millióból, végre igényesek voltunk. A fireworks után letesszük a fotó aparátot, irány vissza, irány a parti, irány hajnalig mulatni... 
#Vége.