"Blogger, aki szemünk elé tárja a kultúra és az élet napos oldalát, aki közben el is meséli, nem csak megmutatja, hogy mi történik körülöttünk, egy fiatal, aki tele van életerővel és pozitív látásmóddal, akinek mindenről van véleménye..."

Dudás Csilla (Bottle of Legacy)

2016.01.30. - Budapest (Space Gateway)Rég volt már, hogy szabadnapom lett volna, de végre sikerült sort keríteni rá. Kellemest a hasznossal, mondhatnám, de végre sikerült találkozni a barátaimmal is. Egy közös pesti kiruccanás, egy felejthetetlen gokartozás és egy időszakos kiállítás.
A kiállítás volt az, amit nagy reményekkel vártam, gondoltam hozok Nektek egy kis ízelítőt... :)

A Nemzetközi Űrkiállításról pár szóban: Ez egy időszakos kiállítás, ami most Európát járva mutatja be a NASA és a nemzetközi űrtechnológia kialakulását, mai vonatkozásait. A kiállításról hivatalosan ennyi, lássuk a tapasztalatokat:

Számomra kissé rontotta az összképet a jegyár. A több mint háromezer forintos jegyárhoz, még nagyobb elvárások társultak. Belépve a kiállításra a nagy terek, és a messziről jól és eredetinek kinéző modellek fogadnak, rengeteg infóval körítve. Közelebb érve láthatjuk, hogy a minták annyira nem profik, de legalább vannak. Amit érzünk a kiállítás előrehaladtával, hogy amíg sok olvasnivalóval bombáznak, addig a példák és a kiállítási tárgyak igen kevésnek bizonyulnak. A gyermekek természetesen élvezik, mindent megfogdosnak... vagyis fogdosnának, de nem lehet. Ugyanis a tárgyak nagy része vitrinben, vagy elkerítve foglal helyet.

Sajnos újabb negatív pont, hogy a űrhajósokról szóló rész kizárólag angolul szerepel, magyarul vagy más nyelven nem. Ez az idősebbeknek, fiatalabbaknak problémákat okozhat.
Azt mindenképpen el kell mondani, hogy egy jól összerakott, átgondolt kiállításról van szó, amiről sajnos a végével azt érezzük... valami hiányzik. Például amit nagyon hiányoltam, az a jelenlegi Mars projekt, a magyar vonatkozások (Farkas Bertalan?), jövőbeni tervek, és néhány ízlésesebb modell. Ugyanis egy-két modellnél azt éreztem, mintha home-made apa-fia modelleket nézegetnék. Ami valljuk be, azért a több mint háromezres jegyárhoz képest igencsak karcsú.


Írhatnék még jó pár észrevételt is, de hogy őszinte legyek, nem szeretném elvenni senki kedvét a kiállítástól. Személy szerint nem bántam meg, hasznos infókkal gazdagodtam és persze voltak jó élmények is, de sajnos emberből vagyok, így a negatív élmények jobban megragadnak.

A kiállítás Március 15-ig volt látogatható, ha Nektek is van véleményetek, mondjátok el a kommentben. :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése